Szem

A szem sérülékeny szerv: diabéteszben gyakoribbak a szemészeti problémák. Súlyos esetben vakság is előfordulhat.

A szemgolyó legbelső része, a retina anyagcseréje a legintenzívebb a szervezetben, így az anyagcsere-zavarok következtében felhalmozódott szabadgyökök is nagyobb mértékben károsíthatják retinánkat.

A probléma az, hogy a tünetek viszonylag későn jelentkeznek. Ezért diagnosztizált cukorbetegek számára legalább évente egyszer szemfenék-vizsgálat szükséges, panaszmentes állapotban is! Szükség esetén pedig nem szabad halogatni a lézeres kezelés megkezdését!

Szemtünetek megelőzésében fontos célkitűzés a vér homocisztein-szintjének alacsonyan tartása. A Diabest® filmtabletta hatóanyagai a benne található B-vitaminokkal segítik a homocisztein-szint csökkentését. A Diabest® filmtablettában található erős antioxidánsok (pl. magas dózisú E-vitamin) a káros anyagcseretermékek okozta stresszel szemben támogatják a szem egészségének fenntartását.

Szív- és érrendszer

A cukorbetegség egyik leggyakoribb szövődménye a szív- és az érrendszer károsodása. A diabéteszben szenvedő betegek 52-80 %-a érintett valamilyen szív- és érrendszeri betegségben (pl. szívinfarktus, koszorúér-betegségek) is. A diabétesz megduplázza a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Vese

A vese naponta kb. 1.500 liter vért tisztít át a salakanyagoktól. A benne lévő érgomolyagokban a vizelet szűrését elképzelhetetlen mennyiségű hajszálér végzi. Sajnos a diabétesz – az összes többi érhez hasonlóan – a veseereket is károsíthatja.

A cukorbetegek kb. 20 %-a valószínűsíthetően vesebeteg is lesz idővel. A vese károsodása kihat pl. a közérzetre, az étvágyra, a vérnyomásra, a vérképződésre is. A vese állapotának változását legalább évente egyszer ellenőrizni kell!

A Diabest® filmtabletta összetevőinek antioxidáns hatása segítséget nyújthat a szabadgyökök okozta stresszel történő megküzdéshez! A súlyos szövődmények kialakulása megelőzhető lehet. Lépjen időben egészségért!