1. nap: HÉTFŐ
Reggeli
Limonádé: 200 ml víz, eritrit, rozskenyér: 50 g; hidegen sajtolt olívaolaj (kenyérre): 2 ml; Köményes sajt: 20 g; jégcsapretek: 100 g
Tízórai
Gyömbéres keksz (1 db): 13 g tönkölybúzaliszt, 7 g eritrit, 3 g light vaj, gyömbér, tojás (1 tojás elég kb. 30 db kekszhez), fahéj, szegfűszeg, sütőpor, reszelt citromhéj (kezeletlen), vaníliarúd kikapart magja
Ebéd
Fokhagymaleves: 40 g teljes kiőrlésű kenyér, 10 g petrezselyemgyökér, 6 g vöröshagyma, 6 ml olívaolaj, 2,5 g csirkehúsleves-kocka, 2,5 g fokhagyma, konyhasó, fűszerpaprika; vegyes zöldségtál: 160 g cukkini, 100 g paradicsom, 80 g burgonya, 35 g uborka, 30 g vöröshagyma, 8 ml olívaolaj, 2 g petrezselyemzöld, 0,5 g kapor, 0,5 g fokhagyma, só, feketebors (sztívia); tükörtojás: 1 db tojás, 5 ml napraforgó olaj, (chili); szénsavmentes ásványvíz: 250 ml
Uzsonna
Tejeskávé: 180 ml 1,5 %-os zsírtartalmú tej, kávé; Korpovit keksz: 2 db (új zöld csomagolású)
Vacsora
Joghurtos padlizsánsaláta: 200 g padlizsán, 130 ml natúr joghurt, 5 ml extra szűz olívaolaj, menta, citromlé, őrölt fekete bors, petrezselyemlevél, fokhagyma; félbarna teljes kiőrlésű kenyér: 60 g; hibiszkusztea: 200 ml (cukor nélkül)
2. nap: KEDD
Reggeli
Kamilla tea: 200 ml; házi teljes kiőrlésű zsemle: 35 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt, élesztő, 13 g BL 80 kenyérliszt, 1,33 g élesztő, 2 g útifűmaghéj, konyhasó, olívaolaj, víz; csirkepástétom: 25 g csirkemell, 2 g 12 %-os tejföl, vöröshagyma, kakukkfű, petrezselyemzöld, 5 g retekcsíra; jégsaláta: 100 g
Tízórai
Alma: 130 g (kisebb darab), mandula: 10 g
Ebéd
Spárgaleves durumtésztával: 100 g friss zöldspárga, 25 g sárgarépa, 12 g petrezselyemgyökér, 12 g teljes kiőrlésű liszt, 3 g petrezselyemlevél, 10 g zsírcsökkentett margarin, 10 g durumtészta, konyhasó sztívia; cukkinis muszaka: 250 g cukkini; 100 ml 1,5 %-os tej, 80 g darált sertéscomb, 50 g paradicsom, 25 g juhsajt, 30 g vöröshagyma, 5 g zsírcsökkentett vaj, 5 g Parmezán sajt, 5 ml olívaolaj, 10 g teljes kiőrlésű búzaliszt, 0,5 db tojás, 5 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa, 1 g petrezselyemzöld, 0,5 g fokhagyma, fekete bors, só; szénsavmentes ásványvíz: 250 ml
Uzsonna
Joghurt amarántpehellyel és búzacsírával: 120 g joghurt, 10 g amarántpehely, 5 g búzacsíra
Vacsora
Tonhalas babsaláta: 50 g fehérbab, 40 g olajos tonhal, 30 g kaliforniai paprika, 20 g olívabogyó, 5 ml olívaolaj, 10 g póréhagyma, 7 ml citromlé, 5 ml frissen facsart narancslé, 1 g petrezselyemlevél, 0,5 g fokhagyma, 0,5 g bazsalikom, feketebors, (chilipaprika); teljes kiőrlésű zsemle: 0,5 db; szénsavmentes ásványvíz: 200 ml
3. nap: SZERDA
Reggeli
Csipkebogyótea: 200 ml; túrós-mákos zabkása vízzel készítve: 40 g zabpehely, 50 g félzsíros tehéntúró, 10 g darált mák, sztívia, víz
Tízórai
Korpovit keksz: 3 db, dióbél: 10 g
Ebéd
Zelleres laskagombaleves: 25 g póréhagyma, 10 ml olívaolaj, babérlevél, kakukkfű, 100 g laskagomba, konyhasó, fehérbors, 5 g fokhagyma, 30 ml 12 %-os tejföl, zellerzöld, 20 g szárzeller; zöldborsós csirkeragu: 10 g póréhagyma, 3 ml olívaolaj, 100 g bőr nélküli csirkemellfilé, fehérbors, konyhasó, 60 g zöldborsó, 20 ml főzőtejszín, 3 g zabliszt, petrezselyemzöld; párolt barna rizs: 45 g barna rizs, 3 ml napraforgóolaj, petrezselyemzöld, konyhasó; mentás limonádé: 250 ml ásványvíz, 20 ml citromlé, sztívia, mentalevél
Uzsonna
Karfiol Feta sajttal és zsömlével: 150 g karfiol, 40 g paradicsom, 10 g Feta sajt (light), 10 ml citromlé, 10 g vöröshagyma, 3 ml olívaolaj, 0,5 g fokhagyma, 0,5 g oregánó, fahéj, fekete bors, 80 ml joghurt
Vacsora
Csőben sült brokkoli: 250 g brokkoli, 10 g light margarin, 10 g teljes kiőrlésű liszt, 50 ml 1,5 % zsírtartalmú tej, 50 ml 12 %-os zsírtartalmú tejföl, 0,5 db tojás, 8 g Trappista light sajt; teljes kiőrlésű zsemle: 1 közepes darab; szénsavmentes ásványvíz: 200 ml
4. nap: CSÜTÖRTÖK
Reggeli
Hibiszkusz tea: 200 ml; Bakonyi Barna kenyér gépsonkával: 50 g Bakonyi Barna kenyér, 4 g zsírcsökkentett vaj, 30 g gépsonka; zöld színű kaliforniai paprika: 100 g
Tízórai
Amarántos-sajtos tallér: 10 g amarántmag, 7 g Ementáli sajt, bazsalikom, konyhasó; kesudió: 10 g
Ebéd
Frankfurti leves: 80 g kelkáposzta, 10 g sárgarépa, 10 g petrezselyemgyökér, 5 g vöröshagyma, 40 g burgonya, 30 g virsli, 8 g Graham liszt, 5 ml napraforgó olaj, feketebors, fokhagyma, konyhasó; töltött káposzta árpagyönggyel: 50 g sertéscomb, 25 g gersli, 0,5 teáskanál fűszerpaprika, 0,25 db tojás, 2 db. nagyobb káposztalevél, 20 ml 12 %-os tejföl, konyhasó, bors; korpás kifli:0,5 db szénsavmentes ásványvíz: 200 ml
Uzsonna
Tej, 1,5 %-os: 200 ml, cukkinis kréker (1 db): 40 g cukkini, 4 g fokhagyma, 10 g durvára őrölt lenmag, 10 g napraforgómag, konyhasó
Vacsora
Chilis bab marhahússal: 40 g szárazbab, 10 g vöröshagyma, 50 g paradicsom, 60 g darált marhahús, 3 ml napraforgó olaj, feketebors, fűszerpaprika, chilipor, oregánó, konyhasó; rozsos kifli: 0,75 db; citromfű tea: 200 ml
5. nap: PÉNTEK
Reggeli
Csipkebogyó tea: 200 ml; katonakenyér: 60 g; szezámmagos szárnyasmájkrém: 20 g csirkemáj, 5 g vöröshagyma, 2 g mustár, 2 g szezámmag, 6 g zsírcsökkentett margarin, bazsalikom, majoranna, konyhasó; kígyóuborka: 120 g
Tízórai
Diós túrókrém: 40 g félzsíros tehéntúró, 15 ml joghurt, 10 g dió; ABONETT Extrudált korpás kenyér: 2 db
Ebéd
Palócleves: 60 g marhahús, 60 g zöldbab, 50 g burgonya, 20 g vöröshagyma, 5 ml napraforgó olaj, 5 g Graham liszt, 20 ml 12 %-os tejföl, fokhagyma, fűszerpaprika, őrölt feketebors, konyhasó; mákba forgatott túrógombóc zabkorpával: 150 g félzsíros tehéntúró, 15 g búzadara, 15 g zabkorpa, 1 db tojás, 10 g darált mák, 7 ml 12 %-os tejföl, 3 g porcukor; Körte: 100 g; szénsavmentes ásványvíz: 200 ml
Uzsonna
Sárgadinnye pármai sonkával: 150 g cukordinnye, 40 g pármai sonka, 10 g Parmezán sajt, 5 ml olíva olaj, 3 g friss citromlé, bazsalikom, fekete bors
Vacsora
Sajtos melegszendvics zöldséges csirkemellel: 60 g Bakonyi Barna kenyér, 5 ml olívaolaj, 20 g Cheddar sajt, 20 g zöldséges csirkemell felvágott; kígyóuborka: 60 g; 1,5 %-os tehéntej: 200 ml
6. nap: SZOMBAT
Reggeli
Hársfatea: 250 ml, korpás zsemle: 1 db; olajos tonhal: 30 g, citromlé; piros színű kaliforniai paprika: 100 g
Tízórai
Diákcsemege: 25 g
Ebéd
Joghurtos karfiolleves pirított mandulával: 125 g karfiol, 15 g vöröshagyma, 30 ml 1,5 %-os zsírtartalmú tej, 50 g joghurt, 5 g light margarin, 5 g szárazon pirított mandula, 5 g teljes kiőrlésű búzaliszt, petrezselyemzöld, frissen reszelt szerecsendió; fűszeres pulykacsíkok: 100 g pulykacomb, 10 g vöröshagyma, 5 ml napraforgóolaj, 0,5 gerezd fokhagyma, fűszerpaprika, fekete bors, majoranna, konyhasó; hercegnőbrokkoli: 150 g brokkoli, konyhasó, őrölt feketebors, 7 g fokhagyma, 40 g csicseriborsóliszt; rácsos meggyes pite (1 db): 25 g tönkölybúzaliszt, 12,5 g sütőmargarin, tojás, eritrit, sütőpor, 2 g 12 %-os tejföl, víz, konyasó, 20 g magozott meggy, zabpehelyliszt, eritrit, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, tönkölybúzadara; szénsavas ásványvíz: 200 ml
Uzsonna
Sütőtök: 80 g (tisztított), dió: 10 g
Vacsora
Csicseriborsóval töltött édesburgonya: 80 g édesburgonya, 25 g csicseriborsó, 8 ml olívaolaj, római kömény, koriandermag, chilipehely, konyhasó, őrölt feketebors; szezámmagos-citromos joghurt: 30 ml joghurt, 15 g tahini, 2 ml citromlé (szükség esetén víz); koktélparadicsom: 60 g; fokhagymás pirítós: 30 g barna kenyér, fokhagyma; citromfűtea: 200 ml
7. nap: VASÁRNAP
Reggeli
Fekete ribizli tea: 250 ml; virsli sokmagvas kenyérrel: 60 g sokmagvas kenyér, 5 g zsírcsökkentett vaj, 5 g mustár, 35 g virsli; jégcsapretek: 60 g
Tízórai
Narancs: 100 g; kesudió: 10 g
Ebéd
Brokkolikrémleves: 100 g brokkoli, 50 ml kefír, 10 g zabpehelyliszt, snidling, konyhasó, 5 g levesgyöngy; vaddisznópörkölt: 80 g vaddisznócomb, 5 ml napraforgóolaj, 25 g vöröshagyma, 30 g lecsó, (vörösbor), őrölt feketebors, babérlevél, borókabogyó (megroppantva), fűszerpaprika, konyhasó; petrezselymes galuska: 80 g reszelt petrezselyemgyökér, 55 g tönkölybúzaliszt, ¾ db tojás, 3 ml napraforgóolaj, ½ csokor friss petrezselyemzöld, konyhasó; szénsavmentes ásványvíz: 200 ml
Uzsonna
Zöldséges tócsni cottage cheese-zel (2 db): 24 g sárgarépa, 24 g cukkini, 6 g petrezselyemgyökér, 9 g zabpehelyliszt, 12 g burgonya, 6 g vöröshagyma, ¼ db tojás, olaj, 20 g cottage cheese, snidling, konyhasó, őrölt feketebors
Vacsora
Gombás-sonkás tészta: 60 g teljes kiőrlésű tészta, 30 g gépsonka, 100 g barna csiperke, 50 g paradicsom, 50 ml 1,5 %-os tej, ½ db tojás, 10 g Óvári sajt, 5 g zsírcsökkentett margarin, őrölt fekete bors, feketebors, petrezselyemzöld, konyhasó; szénsavmentes ásványvíz: 200 ml